Rival sa terena objasnio zašto Neymar dobija batine: Provocira...
Foto - EPA

Nije mu lako

Rival sa terena objasnio zašto Neymar dobija batine: Provocira...

M. Šljivak

Brazilsku zvijezdu Neymara često nazivaju glumcem.

Fudbaler PSG-a jedan je od igrača koji je u proteklim godinama najčešće fauliran, ali mnogi smatraju da pretjeruje u svojim reakcijama.

Neymar je međutim često bio van terena zbog povreda. Zadnju je dobio nedavno u duelu sa Lyonom, te je bio prinuđen pauzirati nekoliko sedmica.

Nekadašnji rival sa terena i član Atletico Madrida Juanfran odlučio je otkriti zašto je Neymar meta defanzivaca.

"Protiv Neymara je jako teško igrati. Ima taj način igre kojim jednostavno provocira defanzivce koji igraju protiv njega", rekao je Juanfran

I sam španski fudbaler je znao često da udari Neymara dok je ovaj bio u Barceloni, a Brazilac je na sve to itekako naučio.

Neymarova stopala su razlog što ga svi smatraju glumcem

Neymar je često u prošlosti imao teške povrede. Dugo je zbog njih odsustvovao sa terena, a mnogi ga nazivaju i glumcem zbog valjanja po terenu nakon gotovo svakog protivničkog starta.

Razlog što je Brazilac često u ležećem položaju na terenu je u njegovim stopalima. On ima ozbiljne probleme sa bolovima u stopalima i zbog toga svaki udarac doživljava mnogo osjetljivije od ostalih fudbalera.

Nedavno je za Bild o tome govorio pomoćni trener PSG-a Zsolt Low.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Neymar ima nevjerojatno osjetljiva stopala. Kad god ga udare, osjeća ekstremnu bol", rekao je Low.

Brazilac je međutim za mnoge glumac i teško da će se njihovo mišljenje promijeniti, bez obzira na sve.

Top Komentari

user1602245913
Trenutno medju pet najboljih nogometaša svijeta, a nije u Bog zna kakvoj formi.
2 0
dinass
Kad ga vidim imam zelju da ga udarim a kamoli da mi nesto uradi. Pametan potez trenera kojo je dao tu ozjavu sad ce ga svi protivnici gaziti pa ce mali kvazimodo da place svaku utakmicu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi