Mbappe je jedini od svih uposlenika PSG-a progovorio o Tuchelovom otkazu

Oproštaj od njemačkog trenera

Mbappe je jedini od svih uposlenika PSG-a progovorio o Tuchelovom otkazu

Edmir Škorić

Prvo su njemački, a zatim i mediji iz drugih zemalja obavijestili o smjeni Thomasa Tuchela iz PSG-a.

U francuskom prvaku ubrzo će imenovati novog trenera, ali niko osim Mbappea iz PSG-a nije rekao ni riječ o Tuchelu i njegovom otkazu.

"Nažalost, ovo je nogometni zakon. Niko neće zaboraviti vrijeme koje ste proveli ovdje. Napisali ste prekrasnu stranicu u povijesti kluba. Hvala treneru", napisao je Mbappe na Instagramu.

Mauricio Pochettino, koji je već dogovorio uslove ugovora s vlasnikom pariškog kluba, trebao bi postati novi trener francuskog prvaka .

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

47-godišnji Tuchel s PSG -om je osvojio dva francuska prvenstva, francuski kup i Liga kup te se plasirao u finale Lige prvaka, što je najveći uspjeh u povijesti PSG-ovih nastupa u evropskim kupovima.

Kako je izvijestio "SportBild" - koji je prvi objavio vijest o njegovoj smjeni - Tuchelov san je raditi u engleskoj Premier ligi i trenutno se povezuje s Arsenalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi