Juarez novi igrač Celtica

Meksikanac odbio Barcelonu

Juarez novi igrač Celtica

Odlični reprezentativac Meksika Efrain Juarez je odbio ponudu Barcelone, te potpisao ugovor sa Celticom vrijedan 3 miliona funti, objavio je škotski The Sun.

22-godišnji Juarez je igrao za mladi tim Barcelone, a prošlu sezonu je bio odličan u dresu UNAM Pumasa. Na SP-u je za Meksiko odigrao tri utakmice i pokazao da se radi o igraču pred kojim je velika karijera.

Barcelona mu je ponudila  profesionalni ugovor, ali ga je Juarez odbio te se preselio u Škotsku. Kao razlog zbog kojeg se Meksikanac odlučio za Celtic pored Barcelone navodi se konkurencija na desnoj strani Barcelone, pa se Juarez odlučio za tim u kojem će imati više prostora za igru.

Juarez podjednako dobro igra na pozicijama desnog beka i desnog veznog, a nije mu strana ni pozicija u sredini odbrane. Prošle sezone je nekoliko puta za Pumas igrao na poziciji zadnjeg veznog, a trener Celtica Neil Lennon je izjavio kako je moguće da ga i on bude koristio na toj poziciji, koja je ostala prazna odlaskom Landyja N'Guema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.