Zabrinuti Klopp fudbalsku Evropu digao na noge, svi strahuju od iste prijetnje: "Najgore tek dolazi"

Trener Redsa bez dlake na jeziku

Zabrinuti Klopp fudbalsku Evropu digao na noge, svi strahuju od iste prijetnje: "Najgore tek dolazi"

A. Čaušević

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je zatražio zaštitu od "masivne" saudijske prijetnje s kojom se suočavaju najbogatiji evropski klubovi i jednostavno ne mogu zaustaviti odlaske brojnih zvijezda na arapsko poluostrvo.

Klopp strahuje da će evropski klubovi biti opljačkani nakon što se njihovi rokovi za transfere zatvore 1. septembra jer klubovi iz Saudijske Arabije sa velikom kupovnom moći još uvijek može kupovati igrače do 20. septembra.

"Najgora stvar je što je prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji otvoren tri sedmice duže. Barem u Evropi to nije od pomoći", rekao je Nijemac na klupi Redsa te nastavio:

“UEFA i FIFA moraju pronaći rješenja za to. Čini se da Saudijska Arabija ima popriličan utjecaj, golem je."

Saudijski klubovi mogli bi izazvati pustoš kod nekih klubova aktiviranjem klauzula o oslobađanju zvijezda, ostavljajući evropske velikane u slijepoj ulici.

Kloppova rekonstrukcija sredine već je doživjela veliki neuspjeh nakon što je izgubio kapitena Jordana Hendersona u Al-Etiffaq za 12 miliona funti i Fabinha u Al-Ittihad za 40 miliona funti.

Oglasi

U međuvremenu, Roberto Firmino pridružio se Al-Ahliju nakon što mu je istekao ugovor sa Liverpoolom.

Također su se Redsi morali braniti od 43 miliona funti vrijedne ponuda Al-Hilala zaa kolumbijskog napadača Luisa Diaza.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola upozorio je krajem jula na "prijetnju" da klubovi iz Premiershipa mogu izgubiti svoje najbolje igrače nakon što je vidio da Riyad Mahrez napušta klub u korist Al-Ahlija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu, Klopp je odbacio špekulacije da bi Kylian Mbappe mogao završiti na Anfield Roadu.

"Smijemo se tome, nema ništa od toga", rekao je trofejni stručnjak i tako definitivno stao u kraj nagađanjima da bi sjajni Francuz mogao obući dres Redsa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chwilla
Jedes ****a Kllop kad vi otimate igrace od manjih klubova onda nije problem a kad se neko drugi pojavi koji vas moze nadmasiti i skojim se ne mozete gurati onda placete. Pusite racku dao Bog pa vam sve preoteli.
0 0
Culer
Ovo je licemjerno. Slobodno tržište. Ko ponudi više. Druga priča je što ovo pokazuje koliko igrači vole i cijene klub za koji igraju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije