Bivši prvak svijeta stigao u Katar pa otvorio dušu: "Novac..."

Julian Draxler iskren

Bivši prvak svijeta stigao u Katar pa otvorio dušu: "Novac..."

Eldar Ganibegović

Sve više igrača, što veterana što i onih mlađih, odlučuju se za odlazak na istok, a među njima je i Julian Draxler koji je iskreno priznao šta je bio razlog njegove odluke.

Julian Draxler odlučio je da karijeru nastavi u Dohi i to u ekipi tamošnjeg Al Ahlija s kojim je prije nekoliko dana zvanično potpisao ugovor.

Ovaj 29-godišnjak je ugovor s timom iz glavnog grada Katara potpisao na dvije godine, odnosno do ljeta 2025. godine.

U klubu će biti uvjerljivo najveća zvijezda, a još od koliko toliko poznatijih igrača svlačionicu s njim će dijeliti Idrissa Doumbia, bivši igrač lisabonskog Sportinga.

Nekoliko dana nakon što je stavio paraf na ugovor, priznao je da je novčana ponuda bila glavni razlog što je stigao u Katar.

Oglasi

"Sada bih mogao da govorim kako sam poslije 12 godina u Evropi želio da upoznam novu kulturu, steknem međunarodno iskustvo, da budem dio uzbudljivog projekta i da potpuno ignorišem pitanje novca", rekao je Draxler njemačkim novinarima, pa dodao:

"Čak i da su ove stvari koje sam nabrojao tačne, lagao bih ako bih rekao da finansijski dio nije odigrao odlučujuću ulogu kod moje odluke".

Treba istaći da će u novom klubu sarađivati sa Erminom Avdićem, video analitičarom iz naše zemlje. Sigurno će i za samog Avdića biti veliko priznanje raditi sa Draxlerom, prvakom svijeta s Njemačkom iz 2014. godine.

Draxler je u Al Ahli stigao iz PSG-a, a nakon što je igrao na posudbi u Portugalu za tim Benfice.

Seniorsku karijeru je ovaj fudbaler počeo u Schalkeu, a prije odlaska u PSG 2017. godine igrao je i za Wolfsburg.

Top Komentari

Adonni
!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti