Julen Aguinagalde propušta EP?

Veliki udarac za reprezentaciju Španije

Julen Aguinagalde propušta EP?

Selektor rukometne reprezentacije Španije Manolo Cadenas našao se u velikim problemima zbog povrede jednog od najvažnijih igrača španske reprezentacije. 

Prvi pivot Španije Julen Aguinagalde doživio je nezgodnu povredu aduktora lijeve noge i njegov nastup na EP u Danskoj, koje počinje za devet dana, pod velikim je znakom pitanja. 

Kružni igrač poljskog Vive Kielcea obavit će pregled magnetnom rezonanzom koji bi trebao pokazati ozbiljnost povrede, ali prve prognoze govore da će sigurno preskočiti prvi dio prvenstva. 

Cadenas na raspolaganju ima 28 igrača, a u narednim danima će objaviti konačan spisak od 16 imena koje će voditi u Dansku. Ukoliko Aguinagalde ne bude u konkurenciji, pored Guideona Guardiole poziciju pivota pokrivat će Juan Andreu iz njemačkog Hannovera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.