Neobična ponuda Barcelone za defanzivca toliko se dopala klubu da su ga spremni odmah pustiti
Fpto - EPA

Kounde blizu Barcelone

Neobična ponuda Barcelone za defanzivca toliko se dopala klubu da su ga spremni odmah pustiti

M. Šljivak

Ekipa Barcelone pokušava ojačati tim pred početak nove sezone, a dres katalonskog tima mogao bi obući i francuski defanzivac Jules Kounde.

Ovaj 23-godišnji defanzivac Seville privukao je pažnju brojnih klubova. Dosta se govorilo o odlasku u Chelsea, ali za sada je favorit za njegov potpis ekipa Barcelone.

Katalonci su timu iz Andaluzije ponudili zanimljivo rješenje za transfer, a ponuda se rukovodstvu Seville toliko dopala da su Koundea spremni odmah pustiti u Barcelonu.

Barca je za usluge francuskog reprezentativca ponudila 23 miliona eura za posudbu do kraja sezone uz obavezan otkup ugovora od 40 miliona eura.

Sevilli se ova ponuda dopala iz zanimljivog razloga. Andalužani bi Koundevom bivšem klubu Bordeauxu morali isplatiti 20 posto od transfera, ali samo od cifre od 40 miliona eura za koliko bi on naredne godine bio zvanično prodat.

Kompletna cifra od 23 miliona eura išla bi na njihov račun i zbog toga je ovakva ponuda Barcelone veoma privlačna u odnosu na druge u kojima bi Sevilla morala da izdvoji mnogo više novca za ekipu Bordeauxa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jules Kounde je u Sevillu stigao 2019. godine za 25 miliona eura. Postao je veoma brzo neizostavan član prvog tima i u 133 odigrana meča postigao je devet golova.

S ovim timom osvojio je Evropsku ligu 2020. godine, a poznat je kao veoma žestok i beskrupulozan borac na terenu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Kaze Barcelona dacemo vam 40mill. Ali ako moze ikako na 40 godina ? odakle njima te pare jarane. Oni propadaju.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi