Iznervirana zvijezda samo je odšetala s terena, arapski fudbal ovo poniženje neće zaboraviti!

Shvatio gdje je došao?

Iznervirana zvijezda samo je odšetala s terena, arapski fudbal ovo poniženje neće zaboraviti!

Edmir Škorić

Jedan je od rijetkih koji je iskreno priznao da je otišao na Bliski istok da igra zbog novca, ali sada je uradio nečuven potez o kojem će se dugo pričati.

Pošto je postao nepoželjan u PSG-u nakon neuspješne posudbe u Benfici, Draxler se ovog ljeta odlučio otići u Katar gdj je potpisao za Al Ahli.

Tokom susreta između Al Ahli Dohe i Qatar SC, bivši igrač PSG-a Julian Draxler napustio je teren bez očiglednog razloga.

U subotu je njemački svjetski prvak ušao na poluvremenu dok je njegov tim gubio 2:0 protiv Qatar SC, a u 58. minuti gosti dolaze i do trećeg gola.

Draxler je u 62. minuti smanjio na 3:1, pa u 66. minuti ponovo pogađa i smanjuje na 3:2, ali je u 90. minuti ekipa Qatara došla do četvrtog gola i na kraju slavila s 4:2.

Oglasi

No, ono što je Draxler uradio sve je ostavilo bez teksta. Nijemac je bez ikakve konsultacije sa trenerom i bez ikakvog razloga, vidno iznerviran, samo izašao sa terena. Otišao je ravno u svlačionicu i sve ostavio u šoku.

Čini se da je Draxler najzad shvatio da je napravio loš potez kada je došao u Katar, ali ipak čini se da ovo nije način da se iskaže nezadovoljstvo, ipak su mu dali jako bogat ugovor.

Ovaj 29-godišnjak je ugovor s timom iz glavnog grada Katara potpisao na dvije godine, odnosno do ljeta 2025. godine.

Ipak, među rijetkima je priznao da je otišao u Katar zbog novca, te da iza svega ne stoje sportski motivi.

"Sada bih mogao da govorim kako sam poslije 12 godina u Evropi želio da upoznam novu kulturu, steknem međunarodno iskustvo, da budem dio uzbudljivog projekta i da potpuno ignorišem pitanje novca", rekao je Draxler njemačkim novinarima, pa dodao:

"Čak i da su ove stvari koje sam nabrojao tačne, lagao bih ako bih rekao da finansijski dio nije odigrao odlučujuću ulogu kod moje odluke".

Seniorsku karijeru je ovaj fudbaler počeo u Schalkeu, a prije odlaska u PSG 2017. godine igrao je i za Wolfsburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi