Julian Nagelsmann će se latiti najtežeg trenerskog izazova?

Neće daleko od Njemačke

Julian Nagelsmann će se latiti najtežeg trenerskog izazova?

E. Ganibegović

Julian Nagelsmann u martu je ostao bez posla u Bayernu. Povezivao se s nekoliko klubova, a sada dolazi nova špekulacija.

U martu je sve iznenadila vijest da je Julian Nagelsmann smijenjen u Bayernu dok je klub bio u igri za tripletu. Preuzeo ga je Thomas Tuchel i jedva su osvojili samo Bundesligu.

Nagelsmann se povezivao s odlaskom u Englesku, konkretno s Chelseajem i Tottenhamom, a sada inostrani mediji donose nove informacije.

Navodno njemačkog stručnjaka žele u PSG-u, koji će se vrlo vjerovatno razići s Christopheom Galtierom u narednim danima.

Iako je osvojio francuski Superkup i Ligue 1, nije uspio ono najvažnije - Ligu prvaka. Tako će postati bivši u Parizu.

Prošle je sezone PSG ispao u osmini finala Lige prvaka od Real Madrida i glavom je platio Pochettino, a isti scnearij se sada sprema i Galtieru.

Oglasi

Francuski mediji prenose da je Julian Nagelsmann postao favorit broj jedan za preuzimanje PSG-a, što je do sada bio Jose Mourinho koji vodi Romu.

Ističu da su pregovori posljednjih dana ubrzali i da je ostvaren značajan napredak i ostaje da vidimo šta će se desiti.

Jasno je da će pred njim ili bilo kim drugim ko dođe kao glavni cilj biti postavljen osvajanje Lige prvaka, kojoj je PSG najbliže bio 2020. godine kada je u finalu izgubio od Bayerna.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Od skupine velikih zvijezda treba napraviti skladan tim, a to je možda i najteži zadatak u svemu i vidjet ćemo kako će se snaći Galtierov nasljednik.

Jasno, prvo treba sačekati da se ozvaniči razlaz s Galtierom, no po svemu sudeći će se dogoditi veoma brzo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi