Julio Cesar se vratio u Brazil
Foto: EPA

Potpisao za Flamengo

Julio Cesar se vratio u Brazil

Midhat Šljivak

Nekadašnji golman reprezentacije Brazila Julio Cesar (38) vratio se u rodnu zemlju.

Iskusni 38-godišnji čuvar mreže potpisao je tromjesečni ugovor sa ekipom Flamenga i u ovom timu će završiti bogatu karijeru.

"Nadam se da ću uživati u ova tri mjeseca. Vjerujem kako ću uz sretan kraj završiti jedno poglavlje u životu", rekao je golman koji je karijeru i počeo u Flamengu.

Julio Cesar je u Evropu stigao 2005. godine u Chievo. Zatim je prešao u Inter gdje je igrao 2012. godine sa kojima je osvojio apsolutno sve i bio je jedan od najzaslužniji za trofej Lige prvaka 2010. godine.

Potom je igrao još za QPR, Toronto i Benficu, a za reprezentaciju Brazila nastupio je 87 utakmica i na dva svejtska prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi