Dvije ponude na stolu legendarnog Adriana
Foto: EPA

Vraća se na fudbalske terene

Dvije ponude na stolu legendarnog Adriana

Midhat Šljivak

Legenda brazilskog fudbala, Adriano Leite Ribeiro (35) planira da se vrati fudbalu.

Iako će u februaru napuniti 36 godina, Adriano čini sve kako bi se nakon gotovo četiri godine vratio fudbalu, te odavno trenira punim intezitetom.

Želja za povratkom je ogromna, što je potvrdio i sam fudbaler, koji iza sebe ima bogatu karijeru koja je međutim posrnula u najboljim danima.

"Vidjećemo kako će se sve završiti. Pregovaram sa Flamengom, imam podršku sa svih strana, porodice, navijača, prijatelja. Još uvijek nisam u pravoj formi, pokušavam da skinem nekoliko kilograma i radim sve kako bih ponovo zaigrao", rekao je Adriano za brazilske medije.

Pored ponude Flamenga, tima u kojem je ponikao, interes za njegovim uslugama pokazuje i prvak Južne Amerike, ekipa Gremija.

Adriano je prije 15-ak godina bio jedan od najboljih napadača svijeta. Golovi koje je davao uvijek će se prepričavati, a igrao je za Inter, Fiorentinu, Parmu, Romu, Vorinthians, Sao Paulo.

Ipak, u najboljim godinama se posvetio raskošnom životu. Treninzi ga nisu zanimali i njegova ozbiljna karijera je bila gotova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti