Junak sa Tušnja greškom opštinske službenice postao Ziljkić

Oduševio protiv Sarajeva

Junak sa Tušnja greškom opštinske službenice postao Ziljkić

Prvo ime Slobode u pobjedi nad Sarajevom bio je Almedin Dino Ziljkić. 

Golom, asistencijom i maestralnim potezima ovaj 21-godišnji ofanzivac je uspio "kupiti" zahtjevnu publiku na Tušnju i već se može reći da je, za kratko vrijeme, postao miljenik navijača Slobode. 

Posebno je interesatna priča o tome kako novi junak sa Tušnja jedini u svojoj porodici nosi prezime Ziljkić. U svim dokumentima, pa i u registraciji N/FSBiH, stoji da se preziva Ziljkić, umjesto Zilkić a razlog za to leži u grešci koja je u prošlosti napravljena od strane opštinke službenice. 

"Prije par godina je u mjestu gdje sam rođen prilikom vađenja dokumenata napravljena greška. Sada sam na papiru Ziljkić, a zapravo se prezivam Zilkić", otkrio nam je ovaj 21-godišnji ofanzivac. 

Srbijanski internacionalac je u Slobodu stigao kao potpuna nepoznanica za bh. javnost. Prethodno je igrao za Novi Pazar, Donji Srem i Goricu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi