Juninho produžio saradnju sa Vasco da Gamom

Ugovor do kraja godine

Juninho produžio saradnju sa Vasco da Gamom

A. Haznadarević

Tridesetsedmogodišnji Brazilac Juninho Pernambucano, koji je ostao zapamćen kao kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u posljednjih nekoliko decenija, produžio je ugovor sa Vasco da Gamom.

Brazilski veteran je nakon odlaska iz Lyona za koji je nastupao osam godina, 2009. godine prešao u katarski klub Al-Gharafa, da bi se prošle godine vratio u rodni Brazil potpisavši za Vaco da Gamu, sa kojim je sada i produžio saradnju do kraja ove godine. To bio povratak u klub za koji je već nastupao šest godina u periodu od 1995. go 2001. godine.

Primanja će ovisiti od učinka, odnosno od broja nastupa za momčad, a u ugovoru je ostavljena mogučnost produženja na još šest mjeseci.

"Jako sam sretan što i dalje ostajem ovdje, ovdje se osjećam kao kod kuće. Tu sam igrao kao mladić i lijepo je da ponovno mogu pobjeđivati s dragim klubom. Glavni cilj ove sezone je osvajanje Serije A i nadam se da ću to uspjeti u mojoj kasnoj fazi karijere", istakao je Juninho.

Inače, Juninho je nakon povratka u ovaj brazilski klub nastupio 46 puta, te se upisao u listu strijelaca 17 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.