Juninhu prijeti dvogodišnja suspenzija

Zbog izbjegavanja doping kontrole

Juninhu prijeti dvogodišnja suspenzija

Midhat Šljivak

Brazilskom velemajstoru slobodnih udaraca Juninhu Pernabucanu prijeti dvogodišnja suspenzija jer je sredinom septembra izbjegao doping kontrolu.

Juninho će se u petak pojaviti pred Disciplinskom komisijom koja će održati saslušanje 37-godišnjeg fudbalera, a ako se dokaže da je namjerno izbjegao doping kontrolu uslijediće dvogodišnja suspenzija. Eventualna suspenzija bi vjerovatno značila i kraj karijere za ovog sjajnog fudbalera. 

 

Trenutno Juninho nastupa za Vasco De Gamu a karijeru u Evropi je izgradio u Lyonu za kojeg je u 350 utakmica postigao 100 golova, od kojih je velika većina bila iz slobodnih udaraca.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.