Juniora Koša bolji od Borca, Lion slavio u Bijeljini

13. kolo Lige mladih

Juniora Koša bolji od Borca, Lion slavio u Bijeljini

S. Mlaćo

Juniori Koša savladali su juče OKK Borac rezultatom 97:57, u posljednjoj utakmici 13. kola Lige mladih. 

Nakon prve četvrtine koja je odigrana u egalu, domaći košarkaši dodali su gas u drugoj dionici i praktično već tada riješili pitanje pobjednika.

Do kraja susreta sarajevski tim je samo uvećao prednost, te su zasluženo upisali nova dva boda.

Najefikasniji u redovima Koša bili su Vedran Mirković sa 16 i Danilo Slijepčević sa 13 poena, dok su bolji od ostalih kod Borca bili Vanja Omerkadić sa 12 i Aleksa Zubović sa 11 postignutih poena.

Kadeti Rookye su u izuzetno zaniljivoj utakmici slavili u Sarajevu protiv ekipe Gena rezultatom 78:75, u utakmici 13. kola Lige mladih.

Odlična utakmica, koja je opravdala očekivanja svih ljubitelja košarke. Ekipe su se tokom čitavog meča smjenjivale u vođstvu, ali su na kraju više sreće imali gosti iz Banja Luke, iako ne bi bilo nezasluženo i da su bodovi ostali u Sarajevu.

Najbolji u redovima Gena bio je Vuk Kusmuk koji je ubacio 31 poen, dok se kod Rookya najviše istakao Đorđe Topolović koji je upisao 32 poena i zabilježio 19 skokova.

Utakmicu 13. kola sinoć su u Bijeljini odigrali i pioniri Budućnosti i Lionsa. Slavili su gosti iz Tuzle rezultatom 66:49, najviše zahvaljujući odličnoj prvoj četvrtini, kada protivniku nisu dozvolili da upiše niti jedan poen.

Viktor Blagovčanin postigao je 14 poena za Budućnost, dok je Amsal Delalić bio najefikasniji u redovima pobjedničkog tima sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi