Juniori Čelika prvaci BiH
Juniori Čelika

Premijer Omladinsa liga BiH

Juniori Čelika prvaci BiH

Čelik je prvak BiH u juniorskoj konkurenciji jer je u revanš susreti i pored neriješenog ishoda 1:1 bio bolji od solidne ekipe Sarajeva. Ukupan skor računajući prvi susret na Koševu je 4:4 ali su Zeničani zahvaljujući više postignutim golovima u gostima osvojili pehar namijenjen najboljoj juniorskoj ekipi u našoj zemlji.

Najbolji igrač sezone je Jasmin Smriko iz Čelika, a pehare i medalje ekipama i pojedincima kao i sudijama finalnog susreta uručiči su predsjednik N/FS BiH, Sulejman Čolaković, predjednik Komiteta za takmičenje Izudin Ibrahimkadić i predjsednik Omladinskog Komiteta BiH, Eldin Baković. Rukovodilac takmičenja Premijer Omladinske lige BiH, Selmo Turković uručio je medalje sucima ali i posebno priznanje N/FS BiH, Ivi Jeloviću iz zeničkog Čelika za afirmaciju omladinskog nogometa u našoj zemlji.

ČELIK - SARAJEVO  1:1 (0:1)
Stadion Bilino Polje. Gledalaca 1.200. Sudija: Senad Ibrišimbegović, asistenti: Adnan i Elvir Grabus (svi Travnik). Delegat: Eldin Baković (Sarajevo). Strijelci: 0:1 - Šeko (15), 1:1 - Bošnjak (68).  Prva utakmica 3:3.
Žuti kartoni: Šišić, Bošnjak, Dilaver (Čelik), Krak, Šehović, K. Handžić (Sarajevo). Crveni kartoni: Anđelić (Čelik) u 47,  i Čomor (Sarajevo) u 61 - dva žuta kartona.
ČELIK: Honović, Bošnjak (od 76. Džananović), Anđelić, Alić, Muslić, Horić (od 85. Aganović), Dilaver, Ščetić (od 46. Dedić), Arnaut (od 90. Smriko), Duvnjak, Šišić. Trener: Amir Smriko.
SARAJEVO: Avdibegović, Dupovac, A. Handžić (od 75. Trebinjac), Alihodžić, Nuhić (od 70. Muhić), Šeko, Čomor, Krak (od 46. Čizmić), K. Handžić, Šehović (od 89. Kolar), Čampara. Trener. Muhidin Teskeredžić
.
Sama utakmica na Bilinom Polju prilično dobro popunjenom bila je odlična i jedna od najboljih u ovoj sezoni. Sarajevo je povelo pogotkom Edina Šeke u 15. minuti, aveć u drugoj minuti nastavka Čelik je ostao bez igrača manje jer je zbog prekršaja kao posljednji igrač odbrane isključen Nikola Anđelić. U 61. minuti snage na terenu su poravnate jer sudac Ibrišimbegović zbog druog žutog kartona isključio kapitena bordo tima Denisa Čomora. Čelik je više napadao, sarajevo igralo dosta dobro u odbrani a golman Damir Avdibegović bio je najbolj pojedinac susreta. Nakon završetka utakmice iz bordo tabora nisu bili zadovoljni suđenjem, međutim kada se sabere finale su igrale dvije daleko najbolje ekipe i samo je jedna ekipa mogla biti pobjednik, a ovaj put to je bio je zenički Čelik koji je prvak BiH za sezonu 2008/2009.

Takmičenje u Premijer Omladinskoj ligi kadeta i juniora za novu sezonu starta već 1/2.08. 2009. godine.
Žrijebanje takmičarskih brojeva obavit će se o1.07.2009. u prostorijama N/FS BiH odmah nakon žrijebanja seniora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti