Juniori Celtica prvaci Škotske

Kad ne može prva momčad

Juniori Celtica prvaci Škotske

Edmir Škorić

Iako je prva momčad škotskog Celtica ostala iza Glasgow Rangersa u domaćem prvenstvu, juniori su se pobrinuli da osvoje Clydesdale Bank U-19 naslov.

Nakon što je danas Dundee United sa 2:0 savladao Glasgow Rangers, juniori Celtica su i službeno osigurali naslov prvaka Škotske, iako je do kraja ostalo još dva kola.

Celtic je, naime, dva kola prije kraja prvenstva na prvom mjestu sa 44 osvojena boda, dok drugoplasirani Dundee ima čak osam bodova manje. Na trećem mjestu je Glasgow sa 35 bodova.

Treba napomenuti da je Celtic posljednji put osvojio U19 ligu u sezoni 2005./06., a onda su dvije sezone zaredom juniori Glasgow Rangersa bili prvaci, te prošle godine Hiberinan.

Celticovi klinci imaju priliku da osvoje duplu krunu, budući da u finalu Kupa igraju protiv Rangersa u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.