Juniori izborili elitni krug kvalifikacija za EP

Pobjedom nad Andorom 2:1

Juniori izborili elitni krug kvalifikacija za EP

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Ugljeviku savladala Andoru sa 2:1 i tako osigurala plasman u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Tonija Karačića su današnjim trijumfom završili na drugom mjestu u grupi 11 sa šest bodova, odmah iza Francuske koja je osvojila maksimalnih devet.

BiH je do vodstva protiv Andore stigla u 41. minuti kada je pogodio Amar Ćatić, koji je postavio rezultat prvog poluvremena. U 53. minuti je naš tim poveo sa 2:0 golom Čelikovića sa bijele tačke, da bi samo dvije minute kasnije Fernandez također iz penala zabio za smanjenje rezultata na 2:1.

Andora je u 79. minuti ostala s igračem manje zbog isključenja Grau Sampera, ali se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Andora 2:1 (Ćatić 41', Čeliković 53' - Fernandez 55')

BiH: Kovač, Gazibegović, Čeliković, Sadiku, Danilović, Smajić, Šabanadžović, Hadžić, Hadžić, Ćatić, Šabanović. Još su igrali: Kosanic, Velić i Resić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi