Juniori poraženi od Sjeverne Irske
Poraz izabranika Zorana Bubala

Kvalifikacije za EP.

Juniori poraženi od Sjeverne Irske

E. Škorić

Danas je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" naša U-19 reprezentacija odigrala posljednju kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo. Izabranici Zorana Bubala visoko su poraženi (0:4) od Sjeverne Irske, no unatoč tome prošli su u naredni krug.

BiH reprezentacija do 19 godina nije uspjela u svojoj trećoj utakmici skupine 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo doći do povoljnog rezultata. Poraženi su od vršnjaka iz Sjeverne Irske sa visokih 0:4 na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Gosti su poveli u 16. minuti preko Boycea, a samo tri minute kasnije Duffy je povisio na 0:2. Bilo je to sve u prvih 45 minuta, a mlade snage Sjeverne Irske dobru partiju pružaju i u nastavku susreta.

Izabranici Steve Beagleholea preko Duffyja dolaze iz penala u 49. minuti do već nedostižnih 0:3, da bi Bubalove momke dotukao Ferguson golom u 62. minuti. Podsjetimo da su naši juniori pobjedom nad Bugarskom (2:1) osigurali drugi krug, budući da su slavili i u prvoj utakmici protiv Islanda.

Skupina 7:
1. Bosna i Hercegovina 6
2. Sjeverna Irska 5
3. Island 4
4. Bugarska 1


BiH - Sjeverna Irska 0:4
/Boyce 16', Duffy 19', 49'(pen), Ferguson 62'/
BIH: Divković, Čolić, Aničić, Alić, Mršić, Radulović, Pandža, Mujić, Nuhić, Zlomislić, Popara. Selektor: Zoran Bubalo.
SJ. IRSKA: Devlin, McLaugh, Jarvis, P. McLaughl, Duffy, Hegarty, Grigg, Gray, Ferguson, Boyce, Breeze. Selektor: Steve Beaglehole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.