Juniori Sarajeva demolirali Velež i učvrstili se na vrhu

Plavi poraženi, Široki se primakao

Juniori Sarajeva demolirali Velež i učvrstili se na vrhu

A. Haznadarević

U vikendu koji je iza nas, odigrano je 21. kolo Premijer lige BiH za juniore, u kojem je odigrano osam susreta.

Čudesnu pobjedu za popravak gol razlike ostvarili su mladi fudbaleri FK Sarajeva, koji su sa čak 7:0 savladali vršnjake mostarskog Veleža. Na ovaj način su se juniori tima s Koševa učvrstili na vodećoj poziciji sa 54 boda.

 

Najveći konkurenti Sarajevu su omladinci gradskog rivala Željezničara, koji su ovom kolu savladani od strane mostarskog Zrinjskog na gostovanju rezultatom 2:0. Plavi su tako s 50 bodova ostali četiri boda iza gradskih rivala.

 

Široki Brijeg je sa visokih 4:1 u gostima savladao Gradinu. Na taj način su Širokobriježani zadržali svoju treću poziciju, dok je Gradina ostala na 11 mjestu.

 

Utakmicu s najviše pogodaka su odigrali juniori Čelika i Borca, a i pored osam postignutih pogodaka pobjednik nije odlučen uz rezultat 4:4. I Čelik i Borac su ostali na svojim pozicijama, Zeničani su i dalje na 8. mjestu, a Banjalučani su ostali na petom mjestu.

 

U preostalim susretima Zvijezda je savladala Radnik sa 1:0, a sa istim rezultatom je i Olimpic dobio Leotara. Slavija je sa 2:0 savladala GOŠK, a Rudar Prijedor i Zvijezda su remizirali bez pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.