Juniori Sarajeva slavili s 11:2 u Orašju, Zrinjski i Široki također sigurni

Kup BiH za juniore

Juniori Sarajeva slavili s 11:2 u Orašju, Zrinjski i Široki također sigurni

E. Škorić, foto: E. Dindić

Danas su odigrane prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH za juniore, a Sarajevo, Široki i Zrinjski već sada su osigurali plasman u polufinale.

U Orašju je domaći tim odmjerio snage sa Sarajevom, a gosti koji su bili veliki favorit slavili su sa visokih 11:2, čime su istakli kandidaturu za osvajanje ovog trofeja.

Strijelci za bordo nogometaše bili su Salko Nargalić (3), Haris Konjalić (2), Arnes Junuzović (2), a po jednom su se u strijelce upisali Amar Jašarević, Muhamed Šabić, Đani Salčin i Adin-Asim Sojkić.

Golove za Orašje postigli su Matej Klajić i rezervista Petar Marković.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zrinjski je u Goraždu trijumfovao sa 4:0 uz golove Igora Savića (2) i rezreviste Anesa Mašića (2).

Širokobriježani su u Sanskom Mostu bili bolji od Podgrmeča rezultatom 2:0. Prvi gol je postigao Mario Mandić, drugi Domagoj Marušić. Sloboda i Travnik će svoj meč odigrati za sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi