Juniori Slavije se vratili iz Dalasa

Veliko iskustvo za mlade Skolove

Juniori Slavije se vratili iz Dalasa

Juniorska selekcija Slavije vratila se iz Dallasa, gdje je učestvovala na internacionalnom turniru ’’Dallas kup’’ koji se pod okriljem FIFA-e igrao trideseti put od 5. do 12. aprila. Tu čast je imala prošle godine kada je u svom prvom nastupu otvorila turnir protiv slavnog Liverpoola.

"Puni smo impresija, a kako i ne bi bili kada smo još jednom imali priliku da se predstavimo na takvoj smotri na kojoj su učestvovali takvi fudbalski velikani kao Ajaks, Bajer Leverkuzen, Dinamo Moskva, Seltik, Nitingem Forest, Deportivo, Milan, Liverpul...... ili velike zvijezde kao Bekam, Andrijano, Ronaldo, Ronaldinjo, Kaka i mnogi drugi.", započeo je priču Duško Petrović, direktor omladinske škole Slavija koji je i ove godine zajedno sa svojim saradnicima Milomirom Odovićem i Aleksandrom Škrbom boravio u Dallasu, dok je tehnički dio posla uspješno obavio Mile Đurović.

Kada su u pitanju rezultati Petrović kaže:

"Učestvovali smo u konkurenicji U-19 (dječaci rođeni 1990 i mlađi). Dvadeset osam ekipa bilo je svrstano u sedam grupa po četiri, a naša selekcija je bila u grubi B. U prvoj utakmici snagu smo odmjerili sa američkom ekipom Solar. Bili smo bolji što nije potvrdio konačan rezultat. Odigrali ’’samo’’ 1:1, a kasnije se ispostavilo, ispustili smo velika dva boda koja su s obzirom na rezultate naredne dvije utakmice mogla nas odvesti u dalji krug. Imali smo peh, da nam se na prvom susretu povrijedi Meriz Pašalić, a prestrogo je isključen Mladen Lemez. Oslabljeni smo izgubili od NW Fusion iz Meksika 6:2, a poslednju utakmicu pobijedili američki FC Striker 5:0. Nakon eliminacije odigrali smo prijateljsku utakmicu sa timom sastavljenim od Amerikanaca koji studiraju u evropskim univerzitetima 1:1, a nakon izvođenja penala bili smo srećniji i uspješniji 5:4.", kazao je Duško Petrović.

Petrović je posebno zadovoljan što je i ovoga puta nekoliko igrača Slavije na sebe skrenulo posebnu pažnju.

"Velika ja navala menadžera, bivših asova i dječaci moraju biti srećni što su imali priliku da pokažu svoj kvalitet. Nešto više od ostalih odskočili su golman Aleksandar Marić koji je u prvoj utakmici odbranio penal, potom Mladen Lemez, Nedim Oglečevac, Nikola Odović, Marko Perišić. Raduje nas to, ali i ponašanje kompletne selekcije na terenu i van njega. Dostojno su predstavljali svoj klub, ali i Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. Bili smo smješteni kod sedam američkih porodica koje su nas srdačno dočekale i ispratile u želji i nadi da se ponovo vidimo."

Petrović nije krio da je iznenađen napretkom fudbala u Americi.

"Uvjerili smo se da Amerika ide krupnim koracima kada je fudbal u pitanju. Sistem po kojem rade daje izuzetne rezultate i ne čudi što je nekoliko njihovih ekipa bilo pobjednik na ovom turniru. Osim izuzetne fizičke spreme, tehnički nivo je sve bolji, igraju vrlo oštro, ali korektno i odgovorno. I za nas je to veliko iskustvo i sve pozitivne stvari nije sramota prenijeti na naš rad.", zaključio je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.