Juniori Sparsa pobijedili Maccabi Tel Aviv

Kvalifikacijski turnir

Juniori Sparsa pobijedili Maccabi Tel Aviv

E. Škorić

Mladi košarkaši Spars Ziraat Bank slavili su u posljednjem kolu kvalifikacijskog turnira za Euroligu u Beogradu.

U prvom kolu Sparsi su poraženi od Get Better Akademije iz Praga, potom ih je savladao Mega Bemax iz Beograda, ali su u trećem meču košarkaši sarajevskog tima pobijedili Maccabi Teddy Tel Aviv sa 87:75.

Prvi period igre Sparsi su dobili sa 21:17, a na odmoru su također imali plus četiri, da bi u nastavku zadržali prednost, a u zadnjoj četvrtini i dokrajčili Izraelce.

Najefikasniji igrač Sparsa bio je Tarik Biberović sa 25 poena, dok je Semir Karić dodao 17 poena, a Srđan Kočić 15 poena. 

Ova pobjeda Sparsima nije bila dovoljna za finale u kojem će snage odmjeriti Crvena zvezda i Mega, a na kraju pobjednik ide u Euroligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi