Juniori Sparsa prvaci Bosne i Hercegovine

Sparsi prvaci

Juniori Sparsa prvaci Bosne i Hercegovine

Midhat Šljivak

Juniorski tim OKK Spars Sarajevo osvojiio je titulu prvaka Bosne i Hercegovine nakon što je danas savladalo ekipu Čelika sa ubjedljivih 93:52.

Čelik se dobro držao sve do pred kraj prve dionice ovog susreta kada Sparsi serijom od 8:0 dolaze do 22:16 u prvoj četvrtini, da bi u drugoj dionici ovog meča Sparsi potpuno razbili Čelik (29:7), te su na odmor otišli sa 28 poena prednosti 51:23.

Treća dionica ponovo donosi dominaciju Sparsa. Ovaj dio igre u dobili 25:11, te su u završnih deset minuta ušli sa velika 42 poena razlike 76:34. Čelik je u zadnjoj četvrtini samo uspio spustiti prednsot za jedan poen, ali je to sve što su pokazali.

Aleksej Nikolić je predvodio Sparse sa 30 poena u ovom susretu. dok je kod Čelika Durmić ubacio 19 poena.

U prvoj utakmici završnog turnira u petak su Sparsi savladali Široki 80:65, te im je današnja pobjeda nad Čelikom donijela titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.