Juniori Sparsa u kvalifikacijama Eurolige

Juniori Sparsa u kvalifikacijama Eurolige

Omladinski košarkaški klub Spars iz Sarajeva dobio najveće priznanje za svoj dosadašnji rad.

Naime, ovaj klub je jučer dobio i zvaničan poziv iz Eurolige za učešće na kvalifikacionom turniru za juniore (igrači rođeni 1994.) u Barceloni od 4. do 6. januara 2012. godine.

Juniorska ekipa Sparsa je sigurno jedna od najtalentovanijih ekipa u regionu, a čine je reprezentativci BiH: Adin Vrabac (1994), Stefan Glogovac (1994), Nedim Buza(1995), te reprezentativac Srbije Đoko Šalić (1995), koju sa klupe predvodi trener seniorske reprezentacije BiH Marko Trbić.

Na turniru će još pored Sparsa svoj prolazak ka završnom turniru u Istanbulu u maju mjesecu pokušati izboriti i najveće europske ekipe: Barcelona Regal, Real Madrid, Lietuvos Rytas, Fiatc Joventud, Cedevita Zagreb, Cb L Hospitalet i Cajasol Banca Civica.

Pobjednik turnira direktno obezbjeđuje plasman na final eight u Istanbulu 11 maja 2012. god. Inače kvalifikacini turniri se još igraju u Rimu, Kaunasu i Beogradu. Titulu prvaka Europe brani prošlogodišnji pobjednik KK Zagreb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.