Juniori Srbije prvaci Evrope

U finalu bolji od Španije

Juniori Srbije prvaci Evrope

D. Rakanović

Juniorska reprezentacija Srbije novi je prvak Evrope nakon što su u finalu Evropskog prvenstva u Slovačkoj savladali Španiju sa 74:62. 

Reprezentacija Španije je bolje otvorila utakmicu i kontrolisala rezultat u prvom periodu koji su riješili u svoju korist sa 18:11. 

Početkom druge četvrtine Furija odlazi na dvocifrenu prednost, ali su juniori Srbije uspjeli da do poluvremena sustignu deficit i na poluvrijeme se otišlo sa samo poenom prednosti za Španiju (29:28).

U trećoj četvrtini juniorima Srbije profunkcionisao je napad, a u odbrani nisu dozvoljavali protivniku da im postiže lagane poene. Srbija u ovom periodu preokreće rezultat i u posljednjih deset minuta ulazi sa prednošću od devet poena (49:40). 

U posljednjem periodu Srbija dolazi do prednosti od 18 poena razlike (68:50) i pitanje pobjednika faktički je bilo riješeno. Do kraja utakmice Španija je uspjela napraviti seriju od deset vezanih problema, ali im ona nije bila dovoljna da preokrenu rezultat, pa je Srbija osvojila Eurobasket. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nikola Mišković sa 23 poena, Marko Pecarski postigao je 14, uz 11 skokova, a Uskoković i Momirov su ubacili po 12 poena.

Kod Španaca najefikasniji je bio Martinez sa 23 poena i sedam skokova, dok je Parra dodao deset poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi