Juniori u Portugal, kadeti u Njemačku
Juniori i kadeti na teškom iskušenju

Obavljen ždrijeb za EP U20 i U18

Juniori u Portugal, kadeti u Njemačku

M. Maksimović

Na kongresu EHF-a koji je održan na Kipru obavljen je ždrijeb za naredna Evropska prvenstva mlađih uzrasta. U bubnju su se našle i naše dvije selekcije. Dvije muške, juniorska i kadetska. I dok će juniori imati težak zadatak u Portugalu da budu prvi u grupi, kadeti u Njemačkoj imaju priliku izboriti jedno od dva mjesta koja vode na Evropsko prvenstvo.

Tako će se Evropsko prvenstvu rukometaša do 20 godina igrati u Slovačkoj od 29.jula do 8 avgusta naredne godine, a naši rukometaši će u kvalifikacijama igrati zajedno sa Ukrajinom i Portugalom na turniru kojem je domaćin Portugal. Kvalifikacije su na rasporedu od 16.do.18 aprila, a pravi učešča na prvenstvu izborit će 13 selekcija. Po dvije iz svake grupe gdje se nalaze po četiri selekcije, po jedna iz tri grupe gdje imamo po tri reprezentacije. Upravo je naša reprezentacija u grupi 7.


Pored juniora u kvalifikacije naredne će i kadeti. Kadetsko prvenstvo Evrope se od 12.do 22. avgusta u Crnoj Gori, a kadeti imaju priliku da izbore nastup na velikoj smotri jer se nalaze u grupi 1 sa još tri selekcije, Njemačke, Luksemburga i Portugala. Domaćin turnira je Njemačka, igra se od 21.do 23. maja a dvije prvoplasirane selekcije idu u Crnu Goru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.