Juniori Zrinjskog se remijem protiv Midtjyllanda oprostili od Lige prvaka

Nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak

Juniori Zrinjskog se remijem protiv Midtjyllanda oprostili od Lige prvaka

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Juniori Zrinjskog oprostili su se od nastupa u Ligi prvaka za omladince u ovoj sezoni nakon što su u dvomeču 2. kola play-offa poraženi od Midtjyllanda.

Danski klub je u prvoj utakmici slavio sa 3:1 protiv Plemića koji danas nisu uspjeli da nadoknade ovaj zaostatak u revanšu. Bilo je jasno da je Midtjylland u ovom trenutku dosta kvalitetniji tim, te su igrači Zrinjskog pružili svoj maksimum u današnjem meču u kojem nije bilo golova.

Zrinjski je dosta otvoreno krenuo u ovaj meč i pokušao da što prije smanji zaostatak, ali jednostavno gosti su defanzivno odlično igrali. Nakon što je pritisak Zrinjskog splasnuo Midtjylland je preuzeo incijativu na sredini terena i diktirao tempo igre.

Gostujući tim je u prvom poluvremenu imao nekoliko solidnih prilika, ali golova nije bilo. Da stvar bude gora Zrinjski je od 51. minute igrao s igračem manje i već tada su stvari bile jasne.

Drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Bošković što je dodatno olakšalo posao gostima da sačuvaju prednost. Igrači Zrinjskog pokušali su barem doći do pobjede u ovom meču, ali to nisu uspjeli. Meč u Mostaru na kraju je završen 0:0.

UEFA Liga prvaka, 2. kolo revanš:

Zrinjski - Midtjylland 0:0

Zrinjski: Savić, Šuta, Radoš, Ramljak, Tiro, Bošković, Bašić, Čoko, Šilić, Kurbaša, Stanić.

Midtjylland: Thorsen, Jensen, Anker, Nwadike, Andersen, Hannola, Martis. Jense, Hansen, Lind, Simsir.

Top Komentari

Čestitke juniorima HŠK Zrinjski ali teško će neko ponoviti uspjeh juniora FK Željezničar!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi