Juniori Zrinjskog ubjedljivi protiv Sarajeva

Plemići slavili sa 3:0

Juniori Zrinjskog ubjedljivi protiv Sarajeva

Adnan Beganović

U derbiju 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine juniori Zrinjskog su u Mostaru sa ubjedljivih 3:0 savladali Sarajevo.

Domaći fudbaleri su tokom svih 90 minuta bili bolji od gostiju iz Sarajeva i na kraju su sasvim zasluženo slavili sa ubjedljivih 3:0.

Plemići su sjajno otvorili susret i već u 8. minuti preko Ivana Sušića stigli su do prednosti. Pred sami odlazak na odmor, tačnije u 45. minuti Josip Miketek udvostručuje prednost domaćih.

Bordo momci su u drugom dijelu krenuli na sve ili ništa, dok su Plemići pametnom igrom čekali svoju priliku. Dočekali su je u 58. minuti kada je Milorad Albijanić pogodio za konačnih 3:0.

Premijer liga za juniore, 4. kolo:

Zrinjski - Sarajevo 3:0 (Sušić, Miketek, Albijanić)

ZRINJSKI: Miletić, Zelenika, Kožul, Bevanda, Vulić, Radeljić, Vukša, Miketek, Sušić, Čavar, Aćimović. Još su igrali Martinović, Škoro, Sabljić, Bagarić i Albijanić.

SARAJEVO: Abdulahović, Đurić, Vazda, Avdić, Osmanović, Herić, Pidro, Rastoder, Mujakić, Kadušić, Čataković. Još su igrali Mićunović, Jezerkić, Halavać, Škrijelj i Begenišić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.