Juniorima 11. mjesto u Njemačkoj

Pobjeda nad Slovenijom

Juniorima 11. mjesto u Njemačkoj

Midhat Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je 11. mjesto na turniru Albert Schweitzer u Mannheimu. Naša reprezentacija je danas u borbi za plasman savladala Sloveniju 61:58.

Većim dijelom utakmice naša reprezentacija je imala prednost, te su na kraju sasvim zasluženo stigli do pobjede. Nakon prve dionice imali su tri poena prednosti, 17:14, da bi na poluvrijeme izabranici Dragana Bajića otišli s četiri poena prednosti, 32:28.

Nastavak je ponovo donio izjednačenu košarku, a naša reprezentacija je većim dijelom utakmice imao minimalnu prednost. Nakon 30 minuta igre imali smo poen prednosti, 43:42, iako su Slovenci imali sedam poena prednosti u jednom trenutku. 

Slovenija je i u posljednjoj četvrtini imala šest poena prednosti. Ipak, jako dobrom igrom naša reprezentacija je uspjela doći do preokreta, te su slavili pobjedu u ovom susretu. 

Rijad Smajlović je predvodio našu reprezentaciju s 14 poena i pet skokova, a dvocifren učinak su imali Milenko Predić i Sandro Gačić, koji su ubacili po 10 poena. Kossi i Hojc su kod Slovenije ubacili po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.