Juniorkama peto mjesto na Evropskom prvenstvu

Košarkašice pete u Mađarskoj

Juniorkama peto mjesto na Evropskom prvenstvu

M. Šljivak

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je peto mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije koje se igralo u Mađarskoj. Naše košarkašice su danas u borbi za petu poziciju savladale selekciju Ukrajine rezultatom 67:50.

Odlično su naše košarkašice otvorile utakmicu. Povele su sa 8:0,  a Ukrajina je svoje prve poene postigla nakon četiri minute igre sa slobodnih bacanja. Uspješno su naše košarkašice držale prednost do kraja prvog perioda na koje su otišle sa devet poena prednosti 20:11.

Nešto lošija igra viđena je u drugoj četvrtini. Naše juniorke su uspjele čuvati stečenu prednost, a na poluvrijeme su otišle sa sedam poena prednosti 28:21.

Drugo poluvrijeme bolje otvara selekcija Ukrajine. Uspjele su nakon tri minute igre u nastavku dođu do izjednačenja 32:32, a potom su trojkom došle i do prvog vodstva na utakmici 35:32. Ipak, novom serijom od 9:0 bh. košarkašice ponovo dolaze do prednosti, koju su zadržale do kraja trećeg perioda 45:39.

Posljednji period donio je ponovo nešto bolju košarku naših juniorki. Imale su dvocifrenu prednost većim dijelom posljednje dionice, a na kraju su prednost i sačuvale za pobjedu i osvajanje petog mjesta.

Anđela Delić i Melisa Brčaninović su sa 11 poena predvodile našu reprezentaciju u ovom susretu, dok je kod Ukrajine Gorobets ubacila 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.