Juniorke bez polufinala: Poraz od Latvije

Evropsko prvenstvo B divizije

Juniorke bez polufinala: Poraz od Latvije

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Latvije u okviru Evropskog prvenstva B divizije koje se održava u Mađarskoj. Rezultat je na kraju susret glasio 46:64.

Naše juniorke su susret otvorile dobro te su na kraju prve četvrtine vodile sa 14:12. Ipak, drugih 10 minuta donijelo je nešto bolju igru Latvijki koje su na poluvrijeme otišle sa prednošću od četiri koša (26:30).

Po povratku sa pauze latvijske su jednostavno ubacile u brzinu više te su na kraju uspjele da dođu do ubjedljive pobjede i plasmana u polufinale Evropskog prvenstva B divizije.

Najefikasnija u našem timu bila je Delić sa 12 poena. Kod protivničke ekipe briljirala je Kreslina koja je ubacila 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.