Juniorke od danas u pohodu na EP
U kvalifikacijama protiv komšija i Islanda

Počinju „operaciju Mađarska“

Juniorke od danas u pohodu na EP

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se danas u Sarajevo kako bi počela pripreme za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, a koji će se odigrati od od 10. do 12. aprila u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu.

Za prve dvije pozicija na turniru koje vode na EP ove godine u Mađarsku,  naše rukometašice do 19 godina igraće protiv vršnjakinja iz Srbije, Crne Gore i Islanda.

U prvom kolu sastaće se sa Crnom Gorom (10. aprila, u 17 sati). U drugom, dan kasnije protivnik će im biti Srbija (17), a 12. aprila igraćemo sa Islandom (13 sati).

Selektor Rade Unčanin u predstojećim kvalifikacijama računaće na sljedeće igračice: Azra Zorlak, Ines Halebić, Ana Zovko, Andrea Kolobara, Berina Malanović, Katarina Mikulić, Arnela Hubanić, Josipa Tomić, Armina Marić, Aldijana Gabela, Anica Gudelj, Ivana Marić, Vesna Tolić, Mirna Glibić, Iris Škaljić, Monika Rašidović i Tamara Bokarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.