Juniorke sjajnim preokretom savladale Mađarsku

Velika pobjeda

Juniorke sjajnim preokretom savladale Mađarsku

M. Šljivak

Juniorska ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u prvom susretu drugog kruga Evropskog prvenstva B divizije domaću selekciju Mađarske nakon produžetka rezultatom 66:65.

Mađarice su odigrale bolje prvo poluvrijeme. Imale su konstantnu prednost, koja na poluvremenu iznosila osam poena razlike 37:29.

Ipak, u nastavku naše košarkašice igraju sjajno. Treći period su sjajnom igrom u završnici dobile 22:17, da bi u samoj završnici utakmice imale i prednost, ali su se Mađarice uspjele vratiti, pa je utakmica otišla u produžetke 62:62.

U dodatnih pet minuta dosta nervoze sa obje strane. Nešto konkretnije su bile naše košarkašice, pa je poenima Anđele Delić 25 sekundi prije kraja naša selekcija ponovo povela 66:65, a ovaj koš se ispostavio i kao pobjednički.

Anđela Delić je sa 19 poena predvodila bh. juniorke, Nikolina Džebo je dodala 17 poena i sedam skokova, dok je kod Mađarica Dubei upisala 12 poena.

Ukoliko sustra dobiju selekciju Latvije naše djevojke će se boriti za plasman u A diviziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.