Juniorska rukometna reprezentacija najbolja u Gračanici

Ajkunić najbolji igrač turnira

Juniorska rukometna reprezentacija najbolja u Gračanici

Adnan Beganović, foto: A. Ahmeljić

Juniorska rukometna reprezentacija, koja se priprema za Svjetsko prvenstvo u našoj zemlji, pobjednik je Memorijalnog turnira "Halid Žunić" u Gračanici.

U finalnom susretu izabranici Zdenka Grbavca snage su odmjerili sa petoplasiranom momčadi Premijer lige, Gračanicom.

Nakon 60 minuta dosta dobre igre s obje strane rezultat je glasio 24:24, pa su o pobjedniku turnira odlučivali sedmerci gdje su naši mladi reprezentativci bili uspješniji.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je srednji bek našeg mladog nacionalnog tima, Said Ajkunić, a treba nadodati da su izabranici Zdenka Grbavca u polufinalu bili bolji od hrvatskog prvoligaša Spačve iz Vikovaca (31:26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.