Juniorsko EP za rukometašice 2013. u BiH?

Država je na potezu

Juniorsko EP za rukometašice 2013. u BiH?

Adnan Beganović

Evropsko juniorsko prvenstvo za rukometašice 2013. godine moglo bi biti održanao u Bosni i Hercegovini. Naime, niti jedna država još uvijek se nije kandidirala za organizaciju ove smotre, pa postoji velika mogućnost da Sarajevo ugosti najbolje ženske juniorske rukometne reprezentacije.

"Danas su me kontaktirali iz Evropske rukometne federacije i obavijestili me da se za organizaciju Evropskog juniorskog prvenstva za rukometašice 2013. godine nije prijavila niti jedna država. U EHF-u znaju da smo mi bili zainteresirani za organizaciju jednog velikog takmičenja, pa su me zbog toga kontakirali", rekao je za naš portal Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić i dodao:

"Mi smo zainteresovani za ovaj projekat. Mislim da bi ovim pomogli bh. ženskom rukometu koji se nalazi u velikoj krizi. Ovo nam je jedinstvena prilika da organizujemo smotru najboljih evropskih selekcija u našoj državi. Veliki plus za nas je i to što se Evropsko juniorsko prvenstvo za rukometašice može organizirati u jednom gradu koji ima dvije odgovarajuće dvorane. Sarajevo to ima i doista bi bilo feneomenalno kada bi smo dobili organizaciju ove smotre. Trebat će nam mala pomoć države, no kako troškovi nisu veliki, vjerujem da ćemo istu i dobiti. Ponavljam, zainteresovani smo za ovaj projekat i uz malu pomoć države siguran sam da bi organizacija bila na zavidnom nivou, a ovo bi bila samo priprema za dobijanje seniorskog Evropskog prvenstva, ili za rukometaše, ili za rukometašice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.