Jurčić: Husejinović se nametnuo kao Sammirov nasljednik

Trener Dinama fali bivšeg igrača Sarajeva

Jurčić: Husejinović se nametnuo kao Sammirov nasljednik

Edmir Škorić

U nedjelju će Dinamo na Maksimiru ugostiti Rijeku u derbiju trećeg kola Lige 10 HNL-a.

"Pripremamo se za blok od dvije utakmice, obsje su nam jako bitne", rekao je trener Dinama Krunoslav Jurčić, jer nakon Rijeke njegov klub igra prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa iz Moldavije.

"Igrat ćemo s jakim snagama obje utakmice, ali druga nam je važnija. Nekima ćemo podijeliti minutažu, ali imamo 15-16 igrača koji bez problema mogu izgurati obje utakmice", dodaje Jurčić.

Brazilac Sammir bi mogao napustiti Dinamo, a njegov nasljednik bi, prema riječima Jurčića, trebao da bude bivši igrač Sarajeva Said Husejinović.

"Zna se ko konkurira za njegovu poziciju: Antolić, Husejinović i Pamić. Svi oni imaju jako dobre i nešto lošije dionice, a Husejinović se po profilu igranja nametnuo kao Sammirov nasljednik".

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti