Jurčić na meti javnosti
U četvrtak kupan kišom danas ga peru novinari

Jurčić doživljava kritike

Jurčić na meti javnosti

Čovjek iz naroda, čovjek kojem se Mamić neće smjeti mješati u posao, čovjek koji diše kao i svlačionica ili svaki Dinamov navijač, samo su neki od atributa koji su krasili Krunu Jurčića prilikom dolaska na klupu zagrebačkog kluba.

Danas, nakon nove evropske blamaže Dinama u četvrtak na kišnom Maksimiru od Anderlechta svi ti atributi više ne vrijede. Jurčićevo ponašanje nakon utakmice naljutilo je hrvatske kolege koji peru Jurčića, čini se gore od maksimirskog pljuska.

Jurčić nije nikada komentirao suđenje, a u četvrtak je spomenuo sudiju utakmice s belgijancima, vjerovatno svjestan da se nalazi u teškom stanju, pa mu je kao opravdanje poslužilo loše suđenje.

Dinamo je odigrao nekoliko u najmanju ruku katastrofalnih utakmica pod palicom Jurčića. Uzvrat finala kupa protiv Hajduka prošle sezone na Poljudu 0:3, zatim blamaže u Erevanu, Salzburgu, Edinburgu, pa ova posljednja protiv Andelechta, kap su koja je prelila čašu strpljenja hravtskih medija.

Ipak, sve to ne bi bilo ništa da Kruno Jurčić  nakon svake loše partije Dinama  ne bira pitanja novinara na koja će odgovoriti. Koje god pitanje sadrži imalo kritike na njegov rad, on na njega i ne odgovara, njemu su draga samo pitanja onih novinara koji javno zagovaraju njegov daljnji opstanak na klupi Dinama.

Biće teško Ljubušaku da povrati povjerenje medija, a i sa sjevera Maksimira sve češće se čuju povici koji ne izražavaju podršku članu vatrenih iz 1998. godine.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.