Jurčić podnio ostavku

Dinamo ostao bez trenera

Jurčić podnio ostavku

Edmir Škorić

Kako javljaju hrvatski mediji, Krunoslav Jurčić više nije trener zagrebačkog Dinama.

Naime, Jurčić je sam zatražio raskid ugovora, kojeg su na Maksimiru prihvatili i sada su u potrazi za novim trenerom. Navodno, Jurčić je otišao zbog loših odnosa sa iskusnim štoperom Modrih, Robertom Kovačem, iako su iz Dinama to demantovali, a detaljnije će se znati na press konferenciji za novinare, koja će se održati sutra.

Kako je Zdravko Mamić počeo pregovore sa Kovačem oko novog ugovora, Jurčić je to shvatio kao "nož u leđa", te je zbog toga odlučio napustiti kormilo hrvatskog prvaka. Ovu odluku u popodnevnim je satim potvrdio i klupski potpredsjednik Mirko Barišić.

Još se ne zna ko bi mogao biti nasljednik Jurčiću, no svakako napomenimo da se nedavno pojavila informacija u hrvatskim medijima, po kojim Mamića zanima Amar Osim, trenutno šef stručnog štaba FK Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti