Ivanković: 3:0 možda zvuči pregrubo, ali dobro da se dogodila ovakva utakmica

Trener Širokog nakon poraza od Veleža

Ivanković: 3:0 možda zvuči pregrubo, ali dobro da se dogodila ovakva utakmica

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega danas su u prijateljskoj utakmici poraženi od Veleža sa 3:0.

Oba kluba punom parom se spremaju za nastavak sezone, te su iskoristili priliku i danas odigrali pripremnu utakmicu.

Na kraju je Velež bio uspješniji i slavio sa 3:0, a svoj komentar nakon utakmice dao je trener Širokog Brijega, Jure Ivanković, koji se osvrnuo na poraz svog tima.

"Rezultat je uvijek manje-više realan. Velež je kaznio naše pogreške, a mi njihove neke nismo. 3:0 zvuči možda malo pregrubo, ali dobro da se dogodila ovakva utakmica da vidimo da protiv ozbiljne ekipe ne smijemo praviti takve individualne greške koje se na takvom nivou kažnjavaju", rekao je Ivanković i nastavio.

"Ovo je praktički bila kao prvenstvena utakmica i s te strane sam zadovoljan u većem dijelu kako smo reagovali i sve u svemu zadovoljan sam. Dozirali smo minutažu, fale nam neki određeni igrači koji su nam bili nosioci igre u prvom dijelu i to je veliki hendikep za nas. Velež ima kvalitetne igrače na skoro svim pozicijama, a kod nas se vidi osjetna razlika u kvaliteti kod igrača koji su igrali određenu minutažu danas".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ubrzo slijedi odlazak u Antaliju, očekujete li tamo još veću ozbiljnost i angažovanost vaših igrača?

"Od samog starta priprema smo naglasak stavili na ozbiljnost i disciplinu, kako na terenu tako i van njega i stvarno nemamo s tim nikakvih problema. U Antaliji igramo s ozbiljnim protivnicima i vidjet ćemo na kojem nivou smo trenutno i možemo li u kontinuitetu pružati dobre partije. Imamo četiri jake provjere i to će biti idealan test za nas za nastavak prvenstva", zaključio je.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti