Strah jači od svega: Klinsmann dobio otkaz, a ispostavilo se da je za sve "kriva" Sjeverna Koreja

Nijemac na taj uslov nije pristao

Strah jači od svega: Klinsmann dobio otkaz, a ispostavilo se da je za sve "kriva" Sjeverna Koreja

E. Čaušević

Njemački stručnjak Jurgen Klinsmann dobio je otkaz na klupi reprezentacije Južne Koreje iako je na Azijskom kupu imao solidan rezultat. Međutim, otkriveno je zašto je Klinsmannu uručen otkaz, a na kraju se ispostavilo da je za sve "kriva" Sjeverna Koreja.

Klinsmann je na klupu reprezentacije Južne Koreje stigao prije godinu dana i potpisao je višegodišnji ugovor. Međutim, godinu dana kasnije dobio je otkaz netom po završetku Azijskog kupa gdje je Južna Koreja stigla do polufinala.

Iako je Klinsmann imao važeći ugovor, te su u Koreji bili odlučni da njemački stručnjak ostane selektor na kraju su iznenadili sve odlukom da mu uruče otkaz.

Klinsmann će zbog raskida saradnje prije isteka ugovora dobiti obeštećenje od pet miliona eura čime je sigurno itekako zadovoljan. No, ispostavilo se da je otkaz dobio jer nije htio pristati na uslov koji je bio postavljen ispred njega.

Naime, čelnici Fudbalskog saveza Južne Koreje tražili su od Klinsmanna da se tokom repreprezentativnih obaveza preseli u tu zemlju, odnosno da bude u gradu Paju gdje se nalazi trening centar reprezentacije.

Oglasi

Međutim, Klinsmann je na iznenađenje čelnika Saveza odbio tu mogućnost i tražio je da ostane da živi u Los Angelesu i da u Južnu Koreju dolazi samo kada to bude potrebno, ali da tu ne mora da provodi duže vremena.

Kako piše njemački Spiegel ispostavilo se da je Klinsmann odbio da živi u tom gradu jer je on previše blizu granice sa Sjevernom Korejom i takva ideja uopšte mu se nije sviđala zbog čega je na kraju i dobio otkaz.

Također, Klinsmann uživa u životu u Kaliforniji sa porodicom, a također i nedjeljom ima utakmice s prijateljima koje skoro da ne propušta, te bi selidba u Paju sve to itekako poremetila.

Na kraju je Klinsmann tražio da dolazi u trening centar kada bude okupljanje reprezentacije i da pored toga ne želi obavezu da bude u tom gradu. To se čelnicima Saveza nije svidjelo i na kraju su mu uručili otkaz.

Očekuje se da Južna Koreja uskoro saopšti ime novog selektora, a navodno najbliži tome da naslijedi Klinsmanna je engleski stručnjak Steve Bruce s kojim su pregovori već počeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi