Klopp s posebnim riječima pričao o rivalu, odgovorio i Garyju Nevilleu na optužbe

Redsi danas protiv Wolvesa

Klopp s posebnim riječima pričao o rivalu, odgovorio i Garyju Nevilleu na optužbe

Edmir Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp vjeruje da je Chelsea jedan od favorita za osvajanje Premier lige.

Nijemac, koji brani titulu s Liverpoolom, govorio je za Sky Sports i dotakao se Chelseaja koji ove sezone djeluje nezaustavljivo i Klopp vjeruje da im je raskošna potrošnja donijela nevjerovatan sastav koji može da osvoji titulu.

"Ako gledam po trenutnim utakmicama, onda Chelsea za mene izgleda kao favorit. Imaju najveći sastav, sjajne igrače, dobro igraju zajedno nakon slabog starta i - puni su", rekao je Klopp, pa dodao:

"Imaju nevjerovatne mogućnosti za promjene unutar utakmica i mogu da se transformišu po potrebi i tako brzo. Mada, ne osjećam da nas trenutn neko progoni ili da mi nekoga progonimo. Pritisak postoji, ali pitanje je koliko razmišljate o tom pritisku".

Klopp je opovrgnuo tvrdnje Garyja Nevillea da pokušava steći psihološku prednost žaleći se na brojne povrede igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Neville je u ponedjeljak navečer rekao da vjeruje da Klopp oponaša svog bivšeg šefa Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona u pokušaju postizanja prednosti, ali Klopp inzistira da mu je istinski stalo do svih igrača u Premier ligi.

"Čuo sam da je Gary Neville to rekao - ne mogu se tačno sjetiti šta je rekao - ali nije riječ o Liverpoolu".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi