Klopp je spreman napraviti potez koji će uzdrmati Anfield i evropski fudbal
FOTO: EPA

U januaru će biti dosta uzbudljivo

Klopp je spreman napraviti potez koji će uzdrmati Anfield i evropski fudbal

Haris Zilić

Vijest da je Liverpool FC uskoro na prodaju nije baš obradovala navijače jednog od najvećih evropskih i svjetskih klubova. Menažder Redsa Jurgen Klopp je brzo smirio navijače i otkrio plan za januar koji klub mora realizovati ako misli spasiti ovu sezonu.

Ostrvski mediji prenose vijest da Liverpool neće odustati od Judea Bellinghama i u januaru će sve učiniti da ovaj fudbaler bude stanovnik Anfielda.

Pomenutu akciju Liverpoolu "servirala" je Borussija Dormtund koja je nedavno pokvarila planove Real Madridu.

Naime, Real Madrid dogovorio je sve uslove sa nogometašem, kao i sa njegovim klubom, ali je Borussija Dortmund odlučila da podigne cijenu. Iako je ranije načelno sve bilo dogovoreno, naravno još uvijek usmeno, u posljednjoj rundi pregovora koja je obavljena, čelnici Borussije podigli su cijenu.

Ovo je ostavilo prostora da Redsi krenu u akciju, Bellingham je i od ranije bio želja Jurgena Kloppa, ali vlasnici su se puno razmišljali i ništa nije bilo od pregovora.

Klopp je rekao da klub ne smije u januaru napraviti grešku od ranije bez obzira koji novac bio u pitanju, a šuška se da bi Dormtund mogao tražiti i više od 100 miliona eura za 19-godišnju englesku zvijezdu s kojom imaju ugovor do juna 2025. godine.

Oglasi

Pored Liverpoola, pomenuti fudbaler je bio na meti Chelseaja i Manchester Uniteda, ali na Old Traffordu su se malo smirili angažovanjem Antonya koji se ispostavio pun pogodak.

Liverpoolu nije blistava situacija u Premiershipu i daleko su već od lidera Arsenala.

Sa druge strane u osmini finala Lige prvaka očekuje ih dvomeč protiv Real Madrida, tako da možda Klopp u Ligi prvaka vidi neki spas sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsi imaju problema na sredini terena zbog silnih povreda, a Bellingham bi sigurno obradovao i navijače tima sa Anfielda svojim dolaskom.

Svakako da ove špekulacije već sada pripremaju veoma uzbudljiv jaunarski transfer rok u evropskom fudbalu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bazarich
Zidane Ronaldo Ronaldinho bi danas vrijedili bez pretjerivanja po 400-500 milki u najmanju ruku
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi