Jurgen Klopp podigao veliku prašinu pred derbi: Ova izjava garantuje istinski haos
Foto - Screenshot

Menadžer Liverpoola prozvao City

Jurgen Klopp podigao veliku prašinu pred derbi: Ova izjava garantuje istinski haos

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola jako je loše ušla u novu sezonu Premier lige.

Tim s Anfielda iz osam odigranih utakmica ima svega 10 osvojenih bodova i već je jasno kako je borba za titulu već izgubljena.

Redsi će u nedjelju na svom terenu ugostiti glavnog favorita za titulu Manchester City. Građani su favoriti pred ovaj meč zbog loše forme tima Jurgena Kloppa, a njemački stručnjak se potrudio da pred ovaj duel ponudi potencijalni alibi za poraz.

On je hvalio City. Smatra ih najboljim timom na svijetu, te je saopštio kako zbog novca ovaj klub sve može.

"Niko se ne može takmičiti s Manchester Cityjem. Imaš najbolji tim na svijetu i još mu dodaš najboljeg napadača na tržištu i ne pitaš koliko to košta. Mi u Liverpoolu tako ne možemo. Jednostavno nije moguće", rekao je Klopp.

"Postoje tri kluba koja mogu raditi šta god žele u svijetu fudbala - finansijski (City, Newcastle, PSG). To je činjenica, iako znam da se Cityju ovo neće dopasti. Sve je to legalno. Mi moramo raditi na drugačiji način, paziti na mnoge stvari i svi to znate. Nemoguće je nositi se s takvim klubovima", rekao je Klopp.

Oglasi

Zbog ovih riječi navijači Cityja nisu zadovoljni. Brojni su komentari kako je Kloppova izjava nelogična jer je zapravo Liverpool proteklog ljeta platio Darwina Nuneza 100 miliona eura.

Klopp tvrdi da bi Nunez postigao više golova da igra u Cityju umjesto u Liverpoolu.

"Darwin bi postigao više golova da je u Cityjevom timu ove sezone. On bi također bio dobro pojačanje za njih. Moramo mu kreirati više šansi za golove", rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pep Guardiola sigurno neće ostati dužan Kloppu na ove izjave i sigurno je da nas čeka veoma uzbudljiv derbi na Anfieldu.

Susret Liverpoola i Manchester Cityja igra se u nedjelju od 17:30 sati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Galacticosi
Čovjek samo rekao istinu
2 0
SarajFK
Jutro.. Vjerujete li: NEVJEROVATNO ALI ISTINITO; Pedja duduk i nemir hadzic su jos uVijek uposlenici FK SARAJEVA! I jos eksluzivnije i vise nevjerovatno; takozvane HORDE ZLA jos uvijek podrzavaju ovu prodaju i veleizdaju!!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi