Nakon objave Kloppa, apsolutno svi na Anfieldu žele samo jednog čovjeka umjesto njega

Svakako je prvi favorit

Nakon objave Kloppa, apsolutno svi na Anfieldu žele samo jednog čovjeka umjesto njega

E. Škorić

Mnoge je iznenadila odluka Jurgena Kloppa da napušta Liverpool na kraju sezone, a Redsi već uveliko traže njegovog nasljednika i kladionice znaju ko je glavni favorit.

Klopp, koji je na Anfield došao u novembru 2015. godine, rekao je da je na izmaku snage i da ne može da nastavi s poslom iz godine u godinu. Odlučio je odraditi sezonu do kraja, a onda napustiti Liverpool, koji je trenutno na vrhu Premier lige.

Navijači Liverpoola širom svijeta pogođeni su ovom odlukom Kloppa, a reakcije na odluku Nijemca dolaze sa svih starna.

"Vau. Ogromna vijest. Kako nevjerovatan posao je napravio", napisao je Gary Lineker na svom profilu na društvenoj mreži X.

Oglasio se i bivši kapiten Liverpoola Jamie Carragher: "Ova vijest je uvijek bila veliki udarac za klub, kad god došla. Samo sam mislio da će proći još nekoliko godina".

Oglasi

Navijači Liverpoola odmah su pronašli zamjenu za Kloppa i to u jednom od bivših igrača Redsa. Mnogi od njih na društvenim mrežama preklinju upravu kluba da se potrudi i da dovede Xabija Alonsa, koji radi nevjerovatne stvari sa Bayer Leverkusenom.

Problem Liverpoolu predstavlja činjenica da velikani poput Bayerna i Real Madrida također vide Španca na svojoj klupi u budućnosti.

I kladionice najveće šanse daju upravo Alonsu, a dobro kotiraju još Steven Gerrard, Roberto De Zerbi, Julian Nagelsmann, Luciano Spalletti, dok mnogi vjeruju da nije nemoguće da i Zinedine Zidane dođe na Anfield.

Ko god da dođe, neće mu biti lako nadomjestiti Kloppa koji je svojom pozitivnom energijom dizao tim iz mrtvih i zaista radio izvanredan posao.

Pod njegovim vodstvom klub je osvojio sedam trofeja - Ligu prvaka, Premier ligu, FA kup, Svjetsko klupsko prvenstvo, Sperkup UEFA-e i FA Community Shield.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nisu poznati Kloppovi planovi za budućnost, niti namjerava li ostati u fudbalu. Mnogi su pomislili da ima zdravstvenih problema, ali tvrdi da to nije u pitanju.

Prije Liverpoola Klopp je radio u Njemačkoj trenirajući Mainz i Borussiju Dortmund. Sa Milionerima je dva puta osvajao Bundesligu, a bilo je to 2011. i 2012. godine, da bi nakon toga usliejdila apsolutna dominacija Bayeran koja i danas traje. S Borussijom je osvojio i Kup Njemačke te dva puta Superkup te zemlje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Gerrard?
1 0
Ham0
U engleskim medijima se spominju i nasi strucnjaci mrmak osim i bivol musemic
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije