Klopp: Bio je čist penal, za sve fudbalske ljude na planeti to je penal!

Nijemac smatra da su Redsi oštećeni

Klopp: Bio je čist penal, za sve fudbalske ljude na planeti to je penal!

Edmir Škorić

U derbiju engleske Premier lige Liverpool je na Anfieldu ugostio Manchester City, a duel je završen podjelom bodova (1:1), što je najviše odgovaralo Arsenalu, koji tako ostaje lider na tabeli.

Utakmicu su obilježila dva gola, neke sporne odluke sudija i posljednji okršaj Kloppa i Pepa Guardiole u Engleskoj, pošto je Nijemac najavio da na kraju sezone napušta Redse.

Iako je City poveo golom Johna Stonesa, u nastavku je Alexis Mac Allister s bijele tačke donio Liverpoolu tih 1:1. Poslije toga nekoliko sjanih prilika za domaće fudbalere, ali imao je i City svoje šanse, Doku je pogodio stativu, na kraju možda i najrealnijih 1:1.

Klopp smatra da je drugo poluvrijeme njegove ekipe najbolja igra protiv Cityja otkako je on u Engleskoj. 

„Senzacionalno! U prvih 10 minuta smo bili malo pogubljeni jer je Manchester City bio direktniji, ali drugo poluvrijeme je definitivno najbolje koje smo ikad odigrali protiv Cityja. Oni su imali stativu ali smo mi morali da damo dva ili tri gola. Fantastična fudbalska utakmica. Oduševljen sam!“, rekao je Klopp nakon utakmice, dodavši:

Oglasi

„Po meni, danas smo dokazali da smo apsolutno zasluženo tu gdej jesmo. Borit ćemo se za titulu i vidjet šta ćemo dobiti na kraju... Mislim da nikada nisam video City da se muči kao što je to bio slučaj danas. Bili smo fantastični. Igra je majka svih rezultata i samo treba da nastavimo sa dobrim stvarima koje smo radili danas".

O startu Dokua nad Mac Allisterom je rekao: „Bio je penal 100 posto! Za sve fudbalske ljude na planeti. Ono je 100 posto faul na bilo kom djelu terena i vjerovatno žuti karton. Svi ljudi okolo koji su gledali snimak su vikali da je čist penal. Ali znam da će nam naći neko objašnjenje...  Možda će se sakriti iza objašnjenja i fraze da nije bila očigledna situacija za gol. Naravno da je bio penal, ali nismo ga dobili i idemo dalje. Za mene je najvažnije da nastavimo da igramo ovakav fudbal. Vidio sam fantstična izdanja mojih igrača danas. Svi su bili spektakularni".

Virgil van Dijk je nakon utakmice rekao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

„Očigledno da smo bili mnogo bolji u drugom poluvremenu nego u prvih 15-20 minuta meča. Možda je trebalo da bolje zatvorimo sredinu terena na početku ali dobro smo reagovali kasnije. Imali smo jako dobre šanse koje nažalost nismo iskoristili. Na osnovu drugog poluvremena, imam utisak da je trebalo da pobijedimo. Ali i oni su imali stativu i bili blizu“.

"Man City je već godinama jako uspješan tim koji je osvojio mnogo titula i svaki put nam je bilo teško protiv njih. Imaju ogroman kvalitet u svim linijama i zato su i osvojili trostruku krunu prošle sezone. Poštujem ih ali naš cilj je bila pobjeda. Bod na kraju nije loš rezultat, treba da se fokusiramo na naredne mečeve i uživamo u trci", zaključio je stoper Redsa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Koliko penala ti treba? Samo kaži da ti sude i budeš gospodin. Ovako si miš čija ekipa ne može dati go iz igre a plače za pobjedom.
0 2
saju701
Normalno penal ko suza cist pa uvalio mu krampone pravo ali ajde sudija nista ali ni VAR slijepci to kao ne vide. Inace podrzavam Manchester City ali Liverpool ostecen.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi