Jurgen Klopp: Navijači nam trebaju od prve do zadnje sekunde
Devet kola prije krala u Engleskoj se vodi uzbudljiva trka za naslov prvaka, a svaki bod je bitan (Foto: EPA)

Liverpool u nedjelju dočekuje Burnley

Jurgen Klopp: Navijači nam trebaju od prve do zadnje sekunde

S. Bošković

Fudbaleri Liverpoola u nedjelju će na Anfieldu dočekati Burnley.

Redsi su unatoč lošoj formi u posljednje vrijeme i dalje u borbi za titulu, te devet kola prije kraja prvenstva imaju bod manje od vodeće ekipe Manchester Cityja.

Jurgen Klopp smatra da je ova utakmica veoma bitna, te da njegovim igračima sigurno neće biti lako.

"Moramo biti strpljivi i kreativni, s obzirom na to da igra Burnleya ne pauzira na posjedu lopte. Bit će teško i veoma su motivirani. U posljednjih nekoliko utakmica igraju veoma dobro, te su porazili Tottenham. Siguran sam da se i oni raduju ovoj utakmici", rekao je Jurgen Klopp na press konferencije, te osvrnuo i na povrijeđene igrače.

"Lovren je po prvi put od povrede trenirao puno vrijeme i vraća se polako. Što se Joe Gomeza tiče on je počeo da trči s 100% snage. Djeluje dobro i izgleda dobro. No, vjerovatno će se većina igrača u tim vratiti tek nakon reprezentativne pauze", istakao je Klopp, te je dao i osvrt na povredu Jamesa Milnera.

"Milner ima problema s mišićima, te ćemo morati to detaljnije još vidjeti. No, Milner se uvijek oporavlja brže od ostalih. Ne znamo da li će biti spreman za utakmicu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemački stručnjak iskoristio je priliku da se obrati i navijačima pred nedjeljni meč koji se po engleskom vremenu igra u terminu od 12h.

"Kada igramo u 12:00 svi imaju neko pitanje. U ovom terminu ponekad nismo igrali dobro, ali mislim da se popravljamo. No, jednostavno se niko nije navikao na ovaj termin. Ali treba nam dobra atmosfera u 12h. Prošli put sam rekao da ako ima ulaznicu za utakmicu, odite spavati u rano navečer u subotu, nemojte piti i od prve do zadnje minute budite na svojim stopalima".

Vrijedi napomenuti da će glavni konkurent Liverpoola za titulu prvaka Engleske, Manchester City, u subotu na domaćem terenu dočekati Watford i tako imati priliku da makar na dan svoju bodovnu prednost poveća na četiri boda. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Treba tebi klasicni napadac i da odmoris Salah nekoliko utakmica. Previse je umisljen da je on Liverpool a ne samo igrac Liverpool-a
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi