Cluj je silno želio Juričića, no bivši napadač Željezničara je rekao "ne"

Na svome stolu ima još nekoliko ponuda

Cluj je silno želio Juričića, no bivši napadač Željezničara je rekao "ne"

Adnan Beganović

Luka Juričić, bosanskohercegovački napadač, bio je najveća želja rumusnkog Cluja u ovom prelaznom roku. No, sve ponude rumunskog kluba su odbijene.

Nekadašnji napadač Željezničara, Luka Juričić, ipak neće pojačati redove rumunskog Cluja.

Iako se u rumunskim medijima danima piše o Juručićevom dolasku u Cluj, za SportSport.ba je potvrđeno da od toga neće biti ništa, te da je ponuda rumunskog kluba odbijena.

Rumunski mediji su pisali da je Cluj prvo ponudio Pyuniku 200.000 eura na ime obeštećenja, te da je potom ponudu "podigao" na 300.000 i da je sjajni bh. napadač blizu transfera.

Ipak, ljudi koji vode brigu o Juričićevoj karijeri su nam potvrdili da je ponuda odbijena te da od transfera neće biti, no da to ne znači da će ostati u Pyuniku.

Oglasi

S obzirom na njegove dobre igre u prošloj sezoni u kojoj je bio najbolji strijelac armenskog prvenstva, te sjajno otvaranje nove sezone (dva gola u kvalifikacijama Konferencijske lige) Juričić je "tražena roba" i sve više je zainteresiranih klubova koji bi ga rado vidjeli u svoji redovima.

No, ne pita se samo on, odnosno zadnju riječ ima Pyunik, koji se neće lako odreći svog najboljeg fudbalera i sasvim sigurno će insistirati na pristojnom obeštećenju, a u narednim danima bi se trebalo znati mnogo više po pitanju Juričićevog statusa.

"Eksplodirao" u Pyuniku

Dolazak u Pyunik za Juričića se ispostavio kao savršen. U redovima višestrukog armenskog prvaka je igrački "eksplodirao", pa ne čudi što na svome stolu ima nekoliko ponuda za promjenu sredine.

U prvenstvu je postigao 17 pogodaka i sezonu je završio kao najbolji strijelac armenskog elitnog ranga, a dodao je i tri pogotka u evropskim nastupima, te dva u Kupu, tako da je sezonu završio sa ukupno 22 pogotka na svome kontu.

Osim za Željezničar i Pyunik u dosadašnjoj karijeri je nastupao za Široki Brijeg, Šibenik i Gimpo iz Južne koreje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi