Nekadašnjem napadaču Željezničara laskavo priznanje u Armeniji

Luka Juričić najbolji topnik Premier lige

Nekadašnjem napadaču Željezničara laskavo priznanje u Armeniji

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački napadač Luka Juričić najbolji je strijelac Premier lige Armenije. Nažalost, njegov Pyunik nije odbranio titulu prvaka, no Juričić ima razloga za zadovoljstvo.

U vikendu iza nas okončana je fudbalska sezona u Armeniji, koju će po dobrom pamtiti nrekadašnji fudbaler Željezničara Luka Juričić.

Iako njegov Pyunik nije odbranio titulu prvaka, Juričić ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Odigrao je najbolju sezonu u svojoj karijeri, a dolaskom u Pyunik napravio je sjajan potez.

U posljednjem susretu sezone Pyunik je slavio na gostovanju kod Alashkerta (2:1), uz pogodak nekadašnjeg napadača Željezničara, koji je tako stigao do brojke od 17 pogodaka u prvenstvu.

Isti broj pogodaka postigao je i njegov saigrač, nigerijski napadač Yusuf Otubanjo i njih dvojica su sezonu završili kao najbolji strijelci Premier lige Armenije.

Međutim, to nije sve, odnosno Juričić je postigao i tri pogotka u evropskim nastupima, te dva u Kupu, pa je sezonu završio sa ukupno 22 postignuta pogotka.

Njegov Pyunik prvenstvo je okončao na 2. mjestu sa 80 bodova, tri manje od prvaka Urartua i predstavljat će Armeniju u kvalifikacijama Konferencijske lige.

U klubu u evropskim nastupima mnogo očekuju od Juričića, ali nije isključeno da 26-godišnjeg bosanskohercegovačkog napadača u narednoj sezoni gledamo u nekom drugom klubu.

Istina, Juričić je prije pola godine potpisao novi ugovor sa Pyunikom, ali kako saznajemo od izvora bliskih samom fudbaleru, njegove fenomenalne partije nisu ostale nezapažene, pa na svom stolu ima nekoliko ponuda.

A, da li će neka od njih biti prihvaćena, saznat ćemo u narednim danima. No, bilo kako bilo, Juričić je u Pyuniku pokazao svoje kvalitete i raspoložen je otišao na zasluženi odmor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi