Jusić danas potpisuje, do odlaska u Tursku rasplet situacije s Dilaverom i Anđušićem
Novi trener Zeničana nametnuo je žestok ritam rada, a glavni dio priprema klub s Bilinog polja će odraditi u Turskoj, već stalnoj bazi crno-crvenih nakon ulaska u klub investitora iz ove zemlje

NK Čelik sklapa moćan tim za narednu sezonu

Jusić danas potpisuje, do odlaska u Tursku rasplet situacije s Dilaverom i Anđušićem

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon sedam dana treninga, danas su dobili slobodan dan. Zeničani u ovom prelaznom roku djeluju dosta ozbiljno, plus su zadržali kostur ekipe iz prošle sezone, tako da navijači crno-crvenih naredne s pravom očekuju borbu za vrh.

Kada je u pitanju kompletiranje ekipe, ostalo je malo nedoumica prije polaska u Tursku, gdje će odraditi glavni dio priprema. Danas ili sutra svoj potpis na ugovor trebao bi staviti iskusni i pouzdani stoper Emir Jusić, koji za Čelik u Premijer ligi ima blizu 200 nastupa. Njegovo iskustvo, te mirnoća sigurno će dobro doći odbrani Zeničana, a posebno mladom Vedranu Vrhovcu, koji će još više stasati uz ovog nogometaša.

Kada su u pitanju ostale pozicije u ekipi, čini se da Zeničanima fali još jedan lijevi bek, te ostanak Harisa Dilavera u crno-crvenom dresu. Spominjali smo jučer i dolazak Nemanje Anđušića, a do polaska u Tursku mnogo toga će biti jasno, glede rostera za narednu sezonu.

Svaki kvalitetan igrač dobro će doći izabranicima Hasana Ozera, koji su prošle sezone završili na sedmoj poziciji, a da su imali malo širi roster, sigurno bi prvenstvo završili na mnogo boljoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani na otvaranju Premijer lige imaju paklen raspored, na otvaranju će gostovati Širokom Brijegu, gdje su prošle sezone poraženi s visokih 6:0, zatim će kući dočekati aktuelnog prvaka tim Sarajeva, slijedi gostovanje Veležu, te još jedan derbi protiv Željezničara na Bilinom polju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nemozetako
Dilaver u Velezu
24 1
KerimX
Dobro došao majstore!!!
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti